Coaching

Coaching is helpen definiëren van doelen, in kaart brengen van hindernissen en bepalen van strategie om doel te bereiken.

Missie

Mijn missie als coach is helpen vinden wat je zoekt. Dat kan persoonlijk zijn maar ook binnen een team, in een bedrijf of organisatie. Wanneer elk teamlid zich een deel van het geheel voelt en kennis heeft van het grotere geheel bestaat de kans dat één plus één drie wordt en je grote stappen vooruit kan zetten. Door goed te luisteren in gesprekken en goed in kaart te brengen waar de noden van jou, je team of van de organisatie zitten kan je gaan werken aan één energie die bergen verzet. Veel antwoorden zitten bij jezelf, het is alleen zaak ze in kaart te brengen en dan komen antwoorden dikwijls vanzelf. Slechts heel af en toe is een beetje goede raad nodig, maar dat is dan meestal heel algemeen en ook weer sturend in de richting van de aangegeven keuzes. 

Verwacht van mij dus geen kant-en-klare antwoorden, die zitten meestal gewoon bij jezelf! –

 

We onderscheiden drie verschillende types coaching:

 • Personal Coaching (Zowel privé als professioneel)
 • Team Coaching of Bedrijfscoaching
 • Group Coaching

 

 • Personal Coaching (Zowel privé als professioneel)

De basis voor een goede personal coaching bestaat uit de eerste drie sessies die als één onlosmakelijk geheel moeten gezien worden om resultaat te boeken. We doen die reeks ook graag in één maand (wekelijkse basis). Daarna kan je sessie per sessie bij boeken. In die volgende sessies kunnen we dan verder bouwen met andere technieken. Je beslist zelf hoe lang je wenst verder te gaan en/of op welke regelmaat. Aangeraden wordt wel om dan maximum één maand tussen twee sessies te laten. De coaching sessies kunnen vooraf gegaan worden door een test van je persoonlijkheidskenmerken waarop we dan de coaching kunnen afstemmen. Deze testen geven je zelf ook inzicht in de verschillende persoonlijkheidstypes rondom je.

 • Team Coaching of Bedrijfscoaching:

Het doel van een team-coach is organisaties te helpen als team te fungeren. Wanneer elk teamlid zich een deel van het geheel voelt en kennis heeft van het grotere geheel bestaat de kans dat één plus één drie wordt en je grote stappen vooruit kan zetten. Door goed te luisteren in gesprekken met iedereen en goed in kaart te brengen waar de noden van de individuen én van de organisatie zitten kan je gaan werken aan één energie die bergen verzet. Veel antwoorden zitten al in uw organisatie, het is alleen zaak ze in kaart te brengen en dan komen antwoorden dikwijls vanzelf. Slechts heel af en toe is een beetje goede raad nodig, maar dat is dan meestal heel algemeen en ook weer sturend in de richting van de aangegeven keuzes. 

Werkwijze

 • We testen eerst alle teamleden en hun management op hun betrokkenheid.
 • Daarna brengen we de bestaande situatie in kaart door gesprekken met het management én het team.
 • We bepalen wat de gewenste situatie is en wat jullie hindert om daar te geraken.
 • Daarna gaan we individueel én met het team aan de slag om tot die gewenste situatie te komen.

In dit traject kunnen we gebruik maken van verschillende hulpmiddelen zoals testing, personal coaching, teambuilding activiteiten enz… De resultaten zijn dikwijls verrassend.

 • Group Coaching

Board-meeting

In elk groot bedrijf kan (moet) een bedrijfsleider regelmatig zijn strategie en visie toelichten aan de board. Dit zijn meestal investeerders of raadsmannen. Op deze manier kan de bedrijfsleider zijn ideeën toetsen en eventueel bijsturen. Als (kleine) zelfstandige doe je dat uiteraard ook bij je medewerker(s), je partner, je ouders of vrienden. Dat is echter eerder vrijblijvend en dikwijls weten zij niet goed wat allemaal speelt in jouw bedrijf. Vandaar het idee om vak(lot)genoten samen te brengen in een board-meeting om mekaar te helpen en te versterken.

Jouw board-meeting bestaat dan plots uit een reeks specialisten begeleid door een gecertificeerd coach.-

Concept

Het Group-coaching-traject bevat deze grote pijlers:

 • Unanimiteit: Alle leden kiezen unaniem nieuwe leden voor hun groep.
 • Geheimhouding: De deelnemers én de inhoud van elke meeting zijn strikt geheim.
 • Engagement: Elk deelnemer engageert zich voor minstens twee jaar deelname en minstens 6 meetings per jaar.
 • Round-up: Elke meeting start met een round-up van de stand van zaken van elke deelnemer.
 • Hot topic: Elke meeting bevat een bespreking van een hot topic begeleid door de coach.